Hoppa till innehåll

Hur fungerar massage i hemmet?

Flera företag som erbjuder massage och annan friskvård låter kunderna antingen komma till deras salong eller välja på att få massage i hemmet. Det betyder därmed att massören kommer hem till kunden och utför massagen där. Massagen är densamma men samtidigt skiljer sig upplevelsen något mot att gå till massagesalongen.

Hemma kräver lugn vrå

Om du går iväg för att få massage hos en massör får du detta i ett rum som ”andas lugn”. Det brukar ofta vara inrett för att sprida lugn och inte sällan är det mjuk musik i bakgrunden. Det är en del av konceptet. Om massage sker hemma måste man själv välja var massören ska vara och utföra massagen. Det kan därmed kanske upplevas mindre rogivande att ha en massagebänk på kontoret eller barnens sovrum. Samtidigt handlar det helt och hållet vad man gör det till. De som ofta beställer massage hemma har ofta en speciell plats de använder där de kan skapa sig ett lugn.

Kan vara något dyrare

Eftersom massören behöver åka till och från kunden, istället för att möta kunden på salongen, tar varje kundbesök längre tid. Det medför även att många företagare väljer att sätta ett något högre pris på hemmassage än om man kommer till salongen. Samtidigt är det ju en mycket stor tidsbesparing för kunden som inte ens behöver gå utanför sin egen dörr.

För att spara tid – eller bekvämlighet

En kundgrupp som beställer massage hemma är de som har svårt att få tiden att räcka till. Har man exempelvis småbarn är det inte helt lätt att åka hemifrån en kväll för att få massage. Men när barnen har somnat kan man njuta av massage och ända finnas hemma i det fall som barnen skulle råka vakna. En annan kundgrupp är egenföretagare som främst jobbar hemifrån och inte känner att de vill lägga så stor del av dagen på att åka till en massör. De kan istället få massage i hemmet på lunchrasten. Många som beställer detta är däremot personer som har svårt att ta sig ut och ta sig till massören. Äldre personer väljer exempelvis i större grad att få fotvård, massage och andra behandlingar hemma istället för att ta sig ner till city med buss eller färdtjänst. Ett företag som erbjuder hembesök i Stockholm är https://www.relieve.nu/. Besök sidan för vidare information.

Anja Sundberg
Senaste inläggen av Anja Sundberg (se alla)
Publicerat iFriskvård