Outdoorwebb

Outdoor walking

Friluftsliv och äventyr hör samman och det finns många roliga äventyr som ligger och väntar på att just du ska upptäcka dem ute i naturen. Idag är det inte längre en självklarhet att vara ute mycket i naturen och många kommer inte i närheten av varken skog, berg eller hav särskilt ofta. Detta är såklart både tråkigt och i många fall dåligt för hälsan då vi alla behöver frisk luft i kombination med motion och roliga äventyr ute i naturen för att vi ska må så bra som möjligt.

Vi behöver inte längre vad naturen har att erbjuda oss i form av föda då vi kan köpa både bär, svamp, kött och annat i affären numera, men lite rosor på kinderna genom ett aktivt utomhusliv kan man inte köpa i affären och det behöver vi alla för att må bra. Då vi inte behöver naturen för att överleva så blir upplevelser i naturen mer som ett slags tidsfördriv som man antingen väljer eller väljer bort och de flesta väljer numera bort det.

Fri tillgång till grönska

Sverige är ett land som är som skapat för just friluftsliv och äventyr då vi har en fantastisk natur och något så ovanligt som allemansrätt. Det kan därför verka aningen märkligt att inte fler utnyttjar allt det som finns omkring oss i form av outdoorliv. Många väljer att använda ledig tid till att göra sådana saker som att shoppa, åka på weekendresor till storstäder eller dylikt. Friluftslivet toppar inte listorna vare sig det handlar om vuxna singlar, vuxna par utan barn eller familjer.

Förr i tiden tog man vara på vad väder och vind hade att erbjuda och man levde därefter. Var det tillräckligt tjock is på sjön så tog man med sig familjen på skridskotur och var det snö så åkte man iväg med skidor och spark. Idag tar man sig istället till den närmaste konstisbanan och åker skridskor när man vill och åker till andra länder som har bättre och roligare skidupplevelser att erbjuda.

Naturligtvis finns det massor av positiva saker med att man kan göra vad man vill närhelst det passar, men det gör att vi spenderar mindre tid i naturen vilket gör oss aningen alienerade i mötet med naturen. Barnen av idag tillhör en generation som i princip blivit uppfostrade av diverse skärmar och deras upplevelser handlar mycket av vad de får för slags information i mötet med datorer, tv, iPads, iPhones och andra skärmar.