Hoppa till innehåll

Massageformer

Precis som många andra traditionella massageformer härstammar även akupressur från Asien. Den här typen av massage har funnits i över 5 000 år. Vad som präglar akupressur är att man trycker på vissa nyckelpunkter på kroppen för att skapa ett välbefinnande och läkning. Kroppen är full av olika punkter som stimulerar olika saker, exempelvis stress, huvudvärk eller ryggont. Genom att trycka på olika punkter kan du till och med få ett förbättrat immunförsvar samt bli hjälpt under en utbrändhet.

Företagsmassage och massage i Stockholm

Traditionella massageformer som fokuserar på kroppens olika punkter, exempelvis akupressur, har goda hälsoegenskaper. När man trycker på olika punkter av kroppen stimuleras kroppens blodcirkulation. Detta för med sig en rad olika fördelar. Bland annat ökar näringsämnena samt syretillförseln, något som i sin tur skyndar kroppen att göra sig av med diverse biprodukter när du äter. Ju bättre blodcirkulation, desto mjukare och varmare i kroppen blir du. Detta är bra för dig som är stel då du snabbt kommer bli mjukare i muskler och leder.

Underbar massage

Akupressur är en av de få traditionella massageformer som du med fördel kan utföra på dig själv, i ett steg i självbehandling. Även om du inte kommer åt punkter på ryggen kan du uppleva stor förbättring i ditt välmående genom att använda akupressur på bland anat dina handflator och på fötterna. Både i handflatorna och på fotsulorna finns det extremt många punkter som stimulerar helt andra platser i kroppen. Genom att trycka på rätt ställe kan du exempelvis lindra magont enbart genom att trycka på en viss punkt i handflatan. Det finns många bra bilder på vart händernas och fötternas punkter sitter och vad som hör ihop med vilken punkt. Önskas information om företagsmassage finns en rad utförare. Ett tips är att besöka en professionell massös inom akupressur för att känna hur det känns och sedan försöka hemma med hjälp av kartor över fötter och händer. För en liknande men mer djupgående behandling kan akupunktur vara något, där man använder sig av nålar. Denna behandling måste dock alltid utföras av någon utbildad, som vet exakt var man skall sätta nålarna för att behandla vissa delar av kroppen.

Evald Lundgren
Senaste inläggen av Evald Lundgren (se alla)
Publicerat iFriskvård