Hoppa till innehåll

Utrustning

För friluftsliv krävs det att man har rätt utrustning för att upplevelsen ska bli så trevlig som möjligt. Som nybörjare kan det vara svårt att veta vad man ska ha för slags utrustning, men det löser sig snabbt om man bara tar sig lite tid att kolla upp det lite innan man börjar handla. Det krävs lite mer kunskap än vad som behövs när man köper ett vardagsplagg eller ett par vardagsskor då den friluftsutrustning man väljer kommer att vara avgörande för själva upplevelsen i naturen.

Att välja komfort och funktionalitet framför design är såklart det första självklara tipset för alla nybörjare. Då denna slags utrustning ofta är ganska dyr så är det bra att vara ute i god tid innan man ska ge sig iväg på äventyr så att man har tid att undersöka vad för slags utrustning som verkar vara mest passande för ens egen utflykt och plånbok.

Stort utbud

Att köpa en massa olika utrustning kan verka både livsnödvändigt och roligt, men ofta så behöver man inte så mycket i vildmarken som man kan tro. Man ska ju bära det med sig hela tiden också, då att se till att packa så lite och så lätt som möjligt är en bra grundregel. Många bra grejer som är bra att ta med sig ut är multifunktionella vilket innebär att man kan reducera packningen mycket.

Känslan av frihet och det konstanta intagandet av frisk luft när man är ute på sådana här äventyr ger för de allra flesta mersmak och det är ofta som så att man fortsätter med friluftsliv efter att man en gång testat på det. Närheten till naturen och att vara i symbios med naturen är någonting som vi glömt bort för längesedan, men när vi får chansen att testa på det så märker vi hur bra det känns och hur det påverkar både kropp och själ positivt.

Jesper Berggren
Senaste inläggen av Jesper Berggren (se alla)
Publicerat ivandring