Hoppa till innehåll

Vandring

I Sverige finns det mängder av härliga vandringsleder att njuta av och man kan lätt hitta en som känns passande just för en själv. Oavsett om man är nybörjare eller en mer van vandrare så finns det passande leder både här i Sverige och utomlands.

Det finns många trevliga vandringar att gör ensam om man skulle vilja det och för ensamvandrare är det ofta pilgrimsleder som är populära. Pilgrimslederna i Sverige är många och nätet av pilgrimsleder växer. Både eftertanke och äventyr blandas härligt samman när man väljer att ge sig ut på äventyr längs en pilgrimsled och lite tid för eftertanke behöver vi alla som lever i detta stressade samhälle.

Fysisk aktivitet

Även de mer äventyrliga vandringarna som kräver mycket av en och som är en stor fysisk utmaning är populära bland ensamvandrarna. Då det är mycket som ska klaffa under denna slags vandringar så är det inte konstigt att många väljer att göra det på egen hand så att man kan allt i sin egen takt utan att behöva visa hänsyn till någon annan.

Vandring i de svenska fjällen är ganska vanligt bland småbarnsfamiljer i Sverige och det är inte helt sällan man ser små barn med en Kånken vandrandes stolt på egen hand däruppe. Detta är ett mycket trevligt sätt att umgås med familjen på då det gör att man både får uppleva naturen tillsammans plus att hela familjen får lite tid för avslappning, frisk luft och allt vad naturen däruppe har att erbjuda.

Vandring kräver såklart bra kängor då en vandring blir allt annat än avslappnande och behaglig för sinnet om man får skavsår eller liknande. Det finns ett mycket stort utbud av bra utrustning i alla möjliga prisklasser så vandringsutrustning är det inga svårigheter att hitta varken till vuxna eller till barn. Oavsett vad för slags utrustning du är ute efter så kan du enkelt finna den i någon outdoorbutik.

Evald Lundgren
Senaste inläggen av Evald Lundgren (se alla)
Publicerat ivandring