Trender

Olika typer av shapers

Med formande plagg kan man få många olika effekter – en slankare silhuett, en större rumpa eller bredare höfter. Förutom att man kan förändra sin kroppsform tillfälligt genom att endast ta på sig plagget kan vissa av modellerna även ge ett skönt stöd. Det finns många olika shapers – några av dom kan du läsa mer om här.

Vad är shapers?

Shapers är en typ av klädesplagg som vanligen bärs under dom vanliga kläderna. En del kan dock bäras direkt som underkläder medan andra sitter som ett mellanlager. Syftet är, som namnet avslöjar, att ”shapea” eller forma kroppen på olika sätt. Höga modeller som används hör att hålla in magen och forma midjan kan dock även ge ett skönt stöd, vilket också gör att man kan få en bättre hållning under tiden som man har plagget på sig.

Formande shapers

Formande shapers är tighta plagg som används för att tillexempel hålla in magen eller för att ge en smalare midja. Det finns modeller som ser ut som vilken hög trosa som helst och mer täckande modeller som påminner om shorts. Dom sistnämna håller även in låren, vilket både gör att dom ser smalare ut men också längre. Shapers som används för att hålla in syns inte under dom vanliga kläderna och kan passa bra till exempel när man vill bära en tight klänning eller topp.

Shapers med inlägg

En annan typ av shapers är sådana med extra inlägg. Dom kan vara både fastsydda och löstagbara samt vara tillverkade i olika material, till exempel silikon. Dessa används när man vill ”fylla ut” en del av kroppen, snarare än att göra den slankare. Shapers med inlägg kan bland annat göra att man får:

  • Bredare höfter
  • Större rumpa
  • En annan form på rumpan

Effekten är självklart tillfällig eftersom det bara är ett plagg men detta är ett perfekt sätt att förändra sin kropp utan att behöva göra skönhetsingrepp. Inläggen i plaggen kan vara av olika storlek, antingen för att ge en diskret eller en mer tydlig look. Det finns också en del kombinerade shapers, som både kan ge till exempel en större rumpa med hjälp av inläggen men också en smalare midja eller plattare mage om det är en modell som är högre och som har den ovan nämna formande effekten.

Mårten Bengtsson
Senaste inläggen av Mårten Bengtsson (se alla)