Friskvård

Hud och hälsa – behandlingar och produkter

Många som tänker på hälsa tänker på kost, motion och annat som kan få en att må lite bättre men det är kanske inte så många som tänker på att hud och hälsa också kan höra ihop. Huden är trots allt kroppens största organ – och även den kan behöva lite omtanke och omvårdnad ibland.

Endermologie är ett exempel på en hudbehandling som man kan göra på klinik – som kan göra att hudens kvalitet förbättras, bland annat när det kommer till spänst. Läs mer om behandlingen och vilka produkter som rekommenderas för den som genomför den här.

Endermologie – hälsa för huden

Hälsa är ett brett begrepp och alla ser kanske på hälsa med olika ögon. Det är som sagt vanligt att förknippa just hälsa med en hälsosam livsstil – men det kan faktiskt vara mycket mer om så. Att ta hand om sin kropp inifrån och ut, även sin hud, kan trots allt leda till ett bättre välmående.

Endermologie är en naturlig behandling för huden, som kan göras både på kroppen och i ansiktet. Behandlingen går ut på att man genom avancerad stimulering och bearbetning kan förbättra hudens kvalitet och även hjälpa till att forma kroppen. Man kan säga att man boostar cellernas funktion och metabolism och man kan bland annat få följande effekter av behandlingen:

  • Anti-ageing – alltså förebygga och åtgärda ålderstecken
  • Fettreducering
  • Minskade celluliter

Man kan få synliga resultat efter redan 3 behandlingar men just resultatet beror såklart på vilken utgångsläge man har och vad man önskar förbättra med sin hud. Innan behandlingen påbörjas får genomförs ett samtal med en terapeut där man går igenom status på aktuell hälsa samt vad man önskar få ut av den, för att ett individuellt behandlingsprogram ska kunna tas fram.

Produkter

Huden är trots allt kroppen största organ och en del av ens hälsa – väl värd att tas om hand. Oavsett om man gjort en Endermoligoe behandling eller inte är bra hudvård viktigt för att huden ska må bra. För den som har genomfört behandlingen finns rekommenderade produkter att använda, för att bibehålla resultatet av den.

Det finns bland annat cellulitreducerande krämer att använda sig av, samt andra produkter för ”body shaping”. För den som är intresserad av behandlingen och produkterna finns mycket intressant att läsa på nätet.

Anja Sundberg
Senaste inläggen av Anja Sundberg (se alla)