Hoppa till innehåll

Cykelvagnen ett bra alternativ

Thules cykelvagn gör att du kan cykelpendla till jobb och förskola trots att du måste få med både barn och packning. Med en cykelvagn kan du leva ett aktivt liv tillsammans med barnen och en cykelvagn från Thule har dessutom många användningsområden.

Lämna på förskolan, snabbt till jobbet och så måste du ha med barn och packning och din partner har ju bilen idag.. känns det igen? En cykelvagn är ett enkelt sätt att skjutsa barnen med cykeln, men också ett sätt att ta med barnen på jogging- eller skidturen.

En cykelvagn kan användas till mycket

En del är inte bekväma med att montera en cykelsits på sin cykel och många behöver mer lastutrymme än vad en cykel tillåter och då är cykelvagnen ett alternativ att överväga. Den är dessutom en utmärkt lösning om du vill minska bilresor eller inte har möjlighet att ha bil. En cykelvagn passar för barn som kan sitta själva men om du vill ta med dig spädbarnet finns lösningar även för detta. Olika cykelvagnar har olika maxviktskapacitet så om du vill ta med dig två barn i vagnen är det deras vikt som avgör hur länge ni kan avvända cykelvagnen. Även om barnen sitter i en vagn bör de ha hjälm. Om cykelvagnen ska köras i terräng bör den vara dämpad och om ni ska använda den på vintern bör den ha dubbdäck.

Thule bäst i test

Thule cykelvagn finns i flera olika utförandet. Från den enkla Thule Coaster till den mest avancerade Thule Sport. Totalt har Thule tolv olika modeller av cykelvagnar. Om du vill transportera två barn så finns sju olika modeller och för ett barn finns fem olika modeller. För jogging och skidor finns elva olika modeller. När sajten Bäst i test testade cykelvagnar så vann Thule Chariot Cross 2 pris för bästa premiumvagn bland annat för att man uppskattade funktionen att det går att ställa ryggstöden i viloläge. Ryggstödet går även att låsa i viloläge och därför är Thule cykelvagn en av få vagnar på marknaden som är godkänd för att cykla med barn i viloläge. Andra funktionen som uppskattades i testet var de snabbfästen som gör att det är enkelt att montera på och av vagnen och ställa om den för cykel- eller promenadläge. När Råd & Rön testade cykelvagnar år 2013 så vann Thules (som då hette Chariot) vagn bäst i test.

Jesper Berggren
Senaste inläggen av Jesper Berggren (se alla)
Publicerat iCykelvagn