Hoppa till innehåll

Spabad från Hikki – Vilken passar dig?

Spabad från Hikki – Vilken passar dig?

Hikki är varumärke som har exklusiva och personliga spabad med ett utseende som skiljer sig en hel del mot många av dess konkurrenter. En slogan som de ofta använder är ”Exklusivt men enkelt – Nytt men uråldrigt”. I utbudet finns två spabad:

  • Soliga Grytan – Ett större badkar som kan användas utomhus och rymmer två vuxna. Har extern vedeldad kamin vilket gör att värmekällan står en bit från badet.
  • Bohemen – Något större som rymmer två vuxna samt två barn. Här är kaminen inbyggd.

Mer om Sotiga Grytan

Sotiga Grytan är ett spabad som rymmer två vuxna personer. Dess storlek är en sak som skiljer mot Bohemen men även att kaminen i detta fall är utvändig. Utformad som ett stort badkar i aluminium skapas möjlighet till många sköna och avslappnande stunder. Inredningen är av ek och är mycket lätt att montera ur om så önskas.

Mer om Bohemen

Likt Grytan är det en ren, avskalad design som lägger fokus på badupplevelsen. Ett spabad för er som vill rymmas hela familjen. Två vuxna och två barn kan bada samtidigt utan att det blir för trångt. Utvändigt är det tillverkat av aluminium vilket gör den enkel att hålla ren samtidigt som den är väldigt väderbeständig. Inredningen är av trä.

För att göra det enkelt att flytta detta utomhusspa har man monterat inredningen enbart med två fästen. Det går därmed lätt att få loss detta, lyfta bort det och sedan flytta tunnan tack vare att den då inte väger speciellt mycket. Kaminen är inbyggd i själva enheten.

”En liten badtunna – Fast smartare”

Badtunna eller badkar?

Badtunna förknippades länge med en rund tunna som fylldes med vatten och värmdes upp av en kamin. Ibland används även ordet spabad då skillnaden i funktion är marginell. Hikkis produkter ser istället ut som förstorade badkar som är tillverkade i material som kan vara utomhus. Men funktionen är fortfarande densamma som vid ett spabad med uppvärmning via vedeldning. Det finns däremot vissa fördelar med att välja utomhusbadkar från Hikki istället för badtunna från annat företag.

För det första värms vattnet betydligt snabbare upp eftersom det inte handlar om flera kubik som behöver värmas upp innan man kan lägga sig i badet. För det andra är den lättare att frakta och flytta. I och med att uppvärmningen går snabbare kan man även vara mer spontant än med en badtunna.

Evald Lundgren
Senaste inläggen av Evald Lundgren (se alla)
Publicerat iSPA