Hoppa till innehåll

Bygg upp ett eget gym

Det är inte ovanligt att man har ett gymkort som sällan används. Många av gymkunderna har inte satt sin fot på gymmet på flera månader! Att få tiden till träning kan ibland vara svårt. Annat får gå före till det blivit rutin att aldrig gå till gymmet. Ett sätt att få större utrymme för träning är att inreda sitt eget gym i hemmet. På så vis kan man träna när som helst utan att behöva lämna bostaden. Det går att börja träna i sitt hemmagym även utan många av de träningsredskap som brukar finnas hos de större gymföretagen. Man kan komma igång med så lite som sin egen kroppsvikt. Dock är det sällan tillräckligt för den som vill utmana sig.

Att handla träningsredskap är ganska enkelt nu för tiden. Man kan få det mesta skickat ända hem vilket minimerar behovet av släpkärror, bärhjälp och bil. Frågar om vad för träningsredskap man skall införskaffa kvarstår dock alltjämt. Här tittar vi på några av de träningsredskap som kan bygga en grund för ett hemmagym. Beroende på hur stor yta som finns att tillgå kan vissa av dessa vara svåra att inkludera. För den med större plats kan dock gymmet byggas ytterligare.

Chins, dips, cablecross och skivstång

Basövningarna är vad som ger bäst förbränning och som bygger störst muskler. Flerledsövningar är ett annat namn som ofta används. För att kunna utföra dessa på samma sätt som vid besök på ett gym krävs en chins-stång. En sådan kan fästas i en dörröppning alternativt vara del i ett stativ för ändamålet. M det är ett helt stativ man köper är det vanligt att det även finns möjlighet att göra dips.

En cablecross erbjuder möjlighet att utföra övningar för alla muskler. Dessa tar viss plats men är värt det om man bara har utrymme. Såväl mage som rygg, armar, axlar, ben med mera kan tränas effektivt och i flera vinklar. Kompletterar man denna med en full skivstång har man även möjlighet till marklyft och knäböj. Sammantaget utgör detta en bra stomme för alla som vill ha träningsredskap tillgängliga i hemmet. Det går att köpa allt som krävs för ett hemmagym via de butiker som finns på nätet. En av sidorna man kan ha nytta av vid köp av träningsredskap finns som en hänvisning i denna text.

Vi hoppas att du skall finna vad du söker!

Anja Sundberg
Senaste inläggen av Anja Sundberg (se alla)
Publicerat iTräning