Hoppa till innehåll

Ta hand om huden i sommar

När sommaren kommer är det viktigt att ta hand om huden. Solen kan vara skadlig för huden och det är viktigt att smörja in sig med solkräm. Förutom att smörja in sig med solkräm är det också viktigt att dricka mycket vatten och att försöka hålla sig borta från direkt solljus under de hetaste timmarna på dagen. Med lite omsorg kan du ha en skön sommar utan att behöva oroa dig för din hud!

5 olika sätt att skydda din hy från solens skadliga strålar.

1. Använd en bra solkräm med hög SPF. Detta och mycket mer kan du hitta på apohem där du enkelt kan beställa hem dina sommar produkter med ett klick.
3. Undvik att vara ute i solen under de hetaste timmarna
4. Bär luftiga kläder, helst med långa ärmar, och hatt när du är ute i solen
5. Drick mycket vatten för att hålla dig återfuktad

Hur ofta ska jag smörja in mig med solskyddsmedel för att skydda min hud?

Det är viktigt att smörja in sig med solskyddsmedel för att skydda huden från skador. Men hur ofta man behöver smörja in sig beror på hur länge man planerar att vara ute i solen, och hur stark solen är. Om man bara ska vara ute i solen i några minuter, behöver man inte smörja in sig så noga. Men om man planerar att tillbringa längre tid i solen, eller om man ska vara ute under de starkaste timmarna av dagen, bör man smörja in sig oftare. Det är även viktigt att smörja in sig oftare när man är och badar på stranden eller vid en pool. Varje gång du doppar dig försvinner lite av skyddet från solkrämen, och därför bör du smörja in dig igen när du torkat.

Det är även viktigt att smörja in de känsligaste delarna av huden med högre solskyddsfaktor. Exempelvis ansiktet och runt nyckelbenen där huden är tunnare.

Det finns ingen exakt regel för hur ofta man ska smörja in sig med solskyddsmedel, men det är alltid bäst att erbjuda huden maximal skydd.

Vad kan jag göra för att motverka torr och flagnande hud under sommaren?

Det finns flera saker du kan göra för att motverka torr och flagnande hud under sommaren. Drick mycket vatten, ät nyttig mat och använd en mild tvål. Undvik att bada i salt eller klorhaltigt vatten, och smörj in dig med en mjukgörande kräm efteråt. Du kan även använda en solkräm med SPF 30 eller högre för att skydda din hud från solens skadliga strålar.

Sommarens intensiva solsken och långa dagar på stranden kan vara skadligt för din hud. Därför är det viktigt att ta hand om den ordentligt med bra solskydd, rengöring och fuktkräm! Hur tar du hand om din hud under sommaren?

Publicerat iOkategoriserade